همانطور که همه ی ما می دانیم، این روز ها در سراسر دنیا ویروسی به نام کرونا با نام علمی covid-19 همه گیر شده و سلامتی افراد زیادی را به مخاطره انداخته است. شیوع گسترده ی یک بیماری تا به حال در تاریخ اتفاق نیفتاده بود و به همین دلیل سوال همه ما این است که کرونا تا کی ادامه دارد ؟ متاسفانه آن طور که دانشمندان می گویند ممکن است تا تمام شدن این ماجرا به سال ها زمان نیاز باشد!
روان نیوش را در اینستاگرام دنبال کنید.
اما حقیقا کرونا تا کی ادامه دارد ؟ باید گفت تا زمانی که واکسن آن اختراع شود، تا زمانی که تعداد زیادی از مردم دچار این بیماری شوند و با گذشت زمان مصونیت ایجاد شود و تا زمانی تغییرات رفتاری دائمی در تمامی افراد جامعه ایجاد شود. به انجام رسیدن هر یک از این سه حالت سال ها زمان می برد و به همین دلیل است که باید تا از بین رفتن این موج، مراقبت های لازم جانبی را از همه ی ابعاد سلامت خود انجام دهیم.
در این زمینه مقاله ی “تاثیرات قرنطینه بر افراد در زمان شیوع ویروس کرونا جدید” را بخوانید.
آیا تا به حال فکر کرده اید که کرونا ویروس چه مصیبت هایی برای افرادی که نه خودشان و نه نزدیکانشان درگیر بیماری کرونا نمی شوند، ایجاد میکند که باعث می شود هر لحظه از خود بپرسند کرونا تا کی ادامه دارد ؟ شاید از شنیدن این حرف شکه شده باشید! چرا که هم اکنون تمرکز کل دنیا بر روی تعداد بیماران کرونایی و مشکلات آن ها است، نه کسانی که کرونا ویروس نمیگیرند!
این بیماری مشکلات زیادی از جمله تب، سرفه، مشکلات تنفسی حاد و… به وجود آورده و حتی باعث مرگ بسیاری از افراد می شود. اما این ها اصلا روی صحبت ما نیستند! روی صحبت ما دقیقا با افراد سالمی است که کرونا ویروس ندارند! ممکن است بپرسید افرادی که دچار بیماری کرونا نیستند چه مشکلی با این ویروس خواهند داشت؟
در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که مصیبت های افرادی کرونا نمی گیرند چیست:
وجود این ویروس با سرعت سرایت و انتقال بالا، موجب بی کاری بسیاری از افراد در کشورهای مختلف شده و از این به بعد نیز می شود. قطعا شما هم از گوشه و کنار شهر خبرهایی در مورد بیکار شدن افراد از شغل ها مختلفی می شنوید. فقط کافی است رستورانی را در نظر بگیرید که به علت همه گیر شدن کرونا ویروس و در خانه ماندن مردم و یا ترس مردم از خوردن غذای بیرون، مشتریان خود را از دست داده است. در گذشته این رستوران تعداد سفارشات روزانه ی زیادی داشته و به همین علت چندین آشپز، گارسون، پیک، خدماتی، منشی و افراد دیگری را به استخدام خود در آورده است. با وضعیت کنونی از دست دادن مشتریان و فروش بسیار اندک و یا صفر، صاحب رستوران ناچارا تصمیم به اخراج کردن تعداد زیادی از افراد می گیرد. به همین سادگی بیکاری در تمامی سطح دنیا افزایش میابد و این افراد روزانه به این موضوع فکر می کنند که کرونا تا کی ادامه دارد ؟
حال بازگردید به وضعیت خود صاحب رستوران، شاید فکر کنید وضع او از همه بهتر است، اما الزاما این هم درست نیست. او دو راه پیش رو خواهد داشت. یا باید به طور کلی رستوران را بسته و قید همه ی تلاش و سرمایه گذاری خود را بزند و خودش هم بیکار شود (که جزو دسته افراد قبلی محسوب می شود) و یا این که با تمام سختی، با هزینه و زحمت زیاد، رستوران را نگه دارد. قبض های موجود را پرداخت کند، ماهانه مبلغ زیادی بابت اجاره بپردازد، روزانه با ترس از این که احتمالا فروشش کمتر از مواد غذایی خریداری شده باشد، برای مایحتاج رستوران مواد غذایی تازه تهیه کند، به تعداد انگشت شماری از کارمندان حاضر حقوق بدهد و احتمال ورشکستگی را به جان بخرد با این که نمیتواند پیش بینی کند کرونا تا کی ادامه دارد. ناگفته نماند که در همین حین هر روز باید نگرانی احتمال بیمار شدن خودش، کارمندانش و خانواده هایشان را نیز به دوش بکشد. متاسفانه در این حالت بسیاری از بیزنس ها ورشکستگی را تجربه خواهند کرد.
در این روزهای کرونایی بسیاری از افراد که امکانش را دارند، برای حفظ سلامتی، خود را قرنطینه ی خانگی می کنند. در حالت عادی همه ی افراد ساعاتی از روز خود را خارج از خانه مشغول فعالیت های تحصیلی، شغلی و اجتماعی هستند، و میزان ساعاتی که در خانه کنار همسر و فرزندان خود سپری می کنند، عموما صرفا بخشی از ساعات شبانه روز را تشکیل می دهد. اما حال با ماندن 24 ساعت شبانه روز در طی هفته در خانه، قطعا مسئله فرق خواهد کرد.
شاید شما آمادگی این حجم درکنار هم بودن را نداشته باشید و مدام فکر کنید کرونا تا کی ادامه دارد ؟ اما باید بدانید که این احساس خیلی هم غیر طبیعی نیست. مشکل از جایی شروع می شود که دو نفر در حالت عادی از رابطه با هم فراری بوده اند و خواسته و یا ناخواسته سعی می کردند کمترین حجم برخورد با هم را داشته باشند، و حالا ناچارا برای ترس از بیماری، در یک چهار دیواری کنار هم قرار گرفته اند. ماندن در خانه ای که بین زوج رابطه ی عاطفی سالمی وجود ندارد (و یا حتی ظاهرا وجود دارد)، بسیار چالش برانگیز خواهد بود و بسیاری از مشکلاتی که تا الان درونا سرکوب شده بودند، بالاخره بالا خواهد زد و احتمال دارد در این شرایط زوج های زیادی با مشکلات بزرگی در ازدواجشان رو به رو شوند و گاها طلاق را به ادامه ی رابطه ترجیح دهند. علاوه بر این که فشارهای مالی و شغلی نیز می تواند به این اختلافات دامن بزند.
متاسفانه به دلایل مشابهی که در بخش قبل توضیح داده شد، در این روزها که افراد خانواده بیشترین و یا کل زمان خود را در خانه سپری می کنند، حجم ارتباط و نتیجتا در صورت وجود مشکلات قبلی، حجم مشکلات و درگیری ها افزایش می یابد. خشونت خانگی می تواند علیه کودکان، زنان، مردان و سالمندان رخ دهد. متاسفانه پیش بینی می شود که هر چقدر دوران قرنطینه ی خانواده ها طولانی تر شود، خشونت های خانگی نیز گسترده تر خواهند شد.اگر بتوانید بگویید کرونا تا کی ادامه دارد، خشونت خانگی هم تا همان زمان شدت خواهد داشت. شما می توانید در صورت مشاهده یا مواجهه با موارد کودک آزاری و همسر آزاری در دوره ی قرنطینه ی خانگی به علت ویروس کرونا، برای دریافت خدمات اجتماعی-روانی به صورت رایگان و شبانه روزی می توانید با شماره تلفن 123، اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، تماس بگیرید.
در این خصوص مقاله ی “افزایش خشونت خانگی در زمان کرونا” را بخوانید.
همه ی ما تجربه ی از دست دادن عزیزانمان را داریم. همه می دانیم که این تجربه تا چه حد ناراحت کننده و دشوار است. اما ناخودآگاه از این امر نیز آگاهیم که برگزاری و شرکت در مراسم خاکسپاری و یادبود عزیزان، با وجود تمام درد و رنج، تا چه حد در بهبودی و التیام حال روحیمان تاثیرگذار است. برگزاری این گونه مراسم همواره با آداب و رسوم و آیین خاصی انجام می شود که ما را برای خداحافظی با عزیز از دست رفته مان، مرحله به مرحله آماده می کند.
متاسفانه در دوران همه گیری کرونا ویروس، بسیاری از آداب و رسوم به ناچار برای حفظ سلامت جامعه، حذف شده اند. در این دوران، در صورت مرگ و از دست رفتن یکی از عزیزانمان (حال به علت ابتلا به بیماری کرونا باشد و یا به هر دلیل دیگر)، قادر نخواهیم بود این آیین و مراسم را به جا آوریم و حتما تصور خواهید کرد این اتفاق تا چه حد با درد و رنج روحی و روانی برای افراد همراه خواهد بود و به دنبال خود اختلالات روانی دیگری را خواهد آورد. این یکی دیگر از مصیبت هایی است که افراد درگیر با آن با ناراحتی از خدا می پرسند کرونا تا کی ادامه دارد ؟
تا این جا برخی از مصیبت های احتمالی را که عوارض جانبی شیوع ویروس کرونا هستند بررسی کردیم. کرونا تا کی ادامه دارد ؟ متاسفانه این مصیبت ها هم تا همان زمان ادامه خواهند داشت. هر کدام از این موارد به نوبه ی خود مشکلات فراوانی را به وجود آورده و فرد و خانواده را درگیر خواهند کرد. اما مهم است که بدانید تمامی مشکلات ذکر شده، به علاوه ی مشکلاتی دیگر، می توانند سلامت روان افراد جامعه را تحت تاثیر قرار دهند. در ادامه مشکلات روحی و روانی افرادی که به کرونا مبتلا نمی شوند را بررسی می کنیم.
قرنطینه ی خانگی و ماندن مدت زیادی در فضای خانه، به دور از طبیعت، به دور از انجام فعالیت های روزمره ی عادی، به دور از فعالیت های فیزیکی سابق و مواردی دیگر، در زمانی که حتی نمیدانیم کرونا تا کی ادامه دارد، منجر به احساس افسردگی در فرد خواهد شد. حتی اگر فرد حقیقتا دچار اختلال افسردگی نشود، احساسی مشابه با افسردگی را تجربه خواهد کرد.
این احساس به خودی خود صرفا با تغییر روتین روزمره ی افراد، تاحدی به وجود خواهد آمد، اما در نظر بگیرید که در این حین فرد یکی از مشکلات توضیح داده شده را نیز تجربه کند، قطعا تجربه ی این احساس شدید تر و عمق آن عمیق تر خواهد شد.
خواندن مقاله ی “آیا شما این علائم افسردگی شدید را دارید؟” به شما کمک خواهد کرد.
نیم نگاهی به همین یک جمله ی کوتاه که “کرونا ویروسی کوچکاست که جان هزاران نفر در سر تا سر جهان را گرفته و هر روز شیوع آن بیشتر می شود و نمی دانیم کرونا تا کی ادامه دارد.” می تواند بی اندازه ترسناک، نگران کننده و اضطراب آور باشد. حال این را مقایسه کنید با تمامی اخبار ناخوشایندی که روزانه از طریق های مختف در مورد این بیماری میخوانیم، می شنویم و یا می بینیم. این حجم از اخبار ناگوار به همراه خبر اصلی که حقیقتا هیچ کسی نمیتواند بگوید کرونا تا کی ادامه دارد، قطعا قلب هر انسان سالمی را به درد خواهد آورد و دور از ذهن نیست که بگوییم اضطراب را در افراد ایجاد نموده و شدت خواهد بخشید.
اضطراب از بیمار شدن خودمان و عزیزانمان و همچنین نگرانی بابت آینده هر روز احساس می شود. علاوه بر آن افرادی که از گذشته دچار اختلال اضطراب و یا حمله عصبی پانیک نیز بوده اند، در این حین احتمال دارد دچار حملاتی شوند و باز هم مشکلاتی که پیشتر ذکر شدند بر حجم این اضطراب ها قعطا خواهند افزود.
مقاله ی “آیا با این راه های رفع استرس را آشنا هستید؟” در این زمینه مفید است.
شاید شما هم اخیرا متوجه شده باشید که روزهایی علائم کرونا را در خود می بینید. علائمی مثل خارش گلو و سرفه، احساس داغی، تب و مواردی مشابه. این امر تا حدی طبیعی است و به این علت اتفاق می افتد که مدام ذهن شما نگران این است که بیمار نشوید و این ترس همراه با ترس از این که نمیدانید کرونا تا کی ادامه دارد، باعث می شود هر نشانه ی مربوط یا نامربوطی ذهن شما را به سمت این بیماری ببرد. شاید حتی صرفا به دلیل ترس از بیماری اقدام به مراجعه به پزشک و یا انجام آزمایشات برای تشخیص بیماری نیز کرده باشید و یا حتی علی رغم تایید پزشک بر سلامتی شما، به حرف او شک کرده باشید.
در علم روان شناسی به این حالت، خود بیمار انگاری یا هیپوکندریا گفته می شود که البته خود بیمار انگاری یک حالت روانی است که فرد با وجود سلامتی کامل فیزیکی، همچنان خود را بیمار می داند و چیزی که شما تجربه می کنید فقط بخش خفیفی از این ماجرا است اما نکته ی مهم این است که باید قبل از درگیری بیش از حد با این حالت، خودتان را نجات دهید.
در یک تعریف کلی می دانیم که اختلال وسواس فکری یا عملی، یکی از زیرشاخه های اختلال اضطرابی است که با مشغولی مداوم ذهن در مورد نظم، ترتیب و امور جزیی و کمالطلبی همراه است، تا حدی که به از دست دادن انعطاف پذیری و کارایی میانجامد. اکنون با گسترش و همه گیری ویروس کرونا و ندانستن این که کرونا تا کی ادامه دارد و تا کی باید نگران بیمار شدن باشیم، یکی از اصلی ترین توصیه ها، شست و شو و ضد عفونی کردن مکرر به منظور از بین بردن ویروس است. از شست و شوی دست ها گرفته، تا شستن خریدهای منزل و لباس هایی که بیرون از خانه پوشیده اید. همه ی این موارد، می تواند به ایجاد وسواس و یا تشدید این اختلال دامن بزند. باید بدانید که بخشی که در مورد خود بیمار انگاری ذکر شد نیز زیر مجموعه ای از همین وسواس فکری است.
حتما مقاله ی “مراقبت از سلامت روان در زمان همه گیری ویروس کرونا” را بخوانید.
اگر فکر میکنید نیاز به مشاوره و صحبت با متخصص دارید با ما تماس بگیرید.
در انتها درست است که هیچ کس نمی داند کرونا تا کی ادامه دارد و دانشمندان هم صرفا بر اساس حدس و گمان می تواند به صورت تقریبی بگویند کرونا تا کی ادامه دارد (احتمالا تا سالها بعد)، اما می خواهیم که بدانید توضیح این مشکلات فقط به این منظور است که به شما آگاهی و آمادگی ذهنی لازم برای مواجهه و مقابله با اتفاقاتی از این قبیل را بدهیم.
در این دوران علاوه بر محافظت از سلامت جسمی خود، نیاز دارید که آگاهی و شناخت خود را در برابر مشکلات احتمالی بالا ببرید. مهم است که در برابر تهدیدهای روانی آمادگی لازم را داشته باشید و مهارت های جدیدی را یاد بگیرید. به همین دلیل از شما می خواهیم تا مقالات موجود در وبسایت روان نیوش را بخوانید تا بتوانید سلامت روان خود را حفظ کرده و ارتقا دهید. همچنین خواندن مقالاتی با موضوع روابط عاطفی در وبسایت می توانید در زمانی که نمیدانیم کرونا تا کی ادامه دارد و تا کی در خانه هستیم، روابط خود را بهبود بخشیده و به سلامت خانواده کمک کنید.
درست است که نمی توانیم حدس بزنیم کرونا تا کی ادامه دارد، اما تا هر زمان هم که باشد باید هوای یکدیگر را داشته باشیم، پس این مقالات را با دوستانتان به اشتراک بگذارید تا با هم آگاهی جامعه را بالا ببریم.
خواندن مقاله ی “در قرنطینه خانگی به علت شیوع بیماری کرونا چه کنیم؟؟” وقتی نمیدانیم کرونا تا کی ادامه دارد، به شما کمک میکند.
روان نیوش را در اینستاگرام دنبال کنید.